.HedgeHog .

Met Egel Aanbod
..............
 

Ons aanbod

Je kunt bij ons aankloppen voor nagenoeg alles op het gebied van gedrag zoals bijvoorbeeld het vergroten van je zelfvertrouwen, veerkracht en weerbaarheid, burnoutklachten, ptss, overspannenheid, faalangst, straatvrees, relatieproblemen, lesgeven, emotie- en agressieregulatie, opvoedvragen, samenwerken, reïntegratie, red teaming, screenen van sollicitanten, verandermanagement, organisatorische verandertrajecten, leiderschap, omgaan met dreiging en geweld of gewoon omdat je meer van jezelf wilt ontdekken.


Van jong tot oud, particulieren en professionals in alle werkvelden, individueel en in groepsverband, in onze dojo en praktijkruimte; wij werken op locatie door heel Nederland en daarbuiten, face to face, via wandelcoaching en online training op afstand.
Onze aanpak

Wij kijken op onze eigen wijze naar gedrag, uitgaande van de totale mens in zijn of haar omgeving. Onderstaande afbeelding (figuur 1) illustreert uit welke vier onderdelen deze visie bestaat.
figuur 1Systeem


Ons gedrag is een gevolg, waarvan de oorzaak vaak ligt in de patronen van een onderstroom, onder andere gevormd door ons gezin van herkomst, familiegeschiedenis en gebeurtenissen in je leven.


Zoogdier


Wij mensen zijn nog steeds zoogdieren en reageren voor een groot gedeelte primair en onbewust gestuurd op onze omgeving. De mens beschouwen als één van de zoogdiersoorten maakt het voor ons gemakkelijker om door de menselijke franje heen te kijken en sneller bij de kern van gedrag te komen. Tevens wordt het hierdoor voor de klant inzichtelijker waar gedrag vandaan komt en hoe dit eventueel aan te passen.


Prikkels

Alle input die je van binnenuit en buitenaf krijgt, zoals het klimaat, de maatschappij, social media en je eigen overtuigingen en aannames.


Krijger

De Krijger is een manier om te dealen met bovengenoemde onderdelen.

De basis van onze visie en een fundamenteel onderdeel van onze aanpak is de Bushido Krijgercode (figuur 2). Vanuit de kern van deze Krijgercode vertrekken zeven pijlers naar buiten. Dit zijn de kernwaarden Integriteit, Respect, Moed, Eer, Compassie, Oprechtheid en Loyaliteit. Zij monden uit in de ring met de zeven elementen Aarde, Water, Wind, Vuur, Hout, Metaal en Ether. Dit zijn gecontroleerde keuzes in interactie, die vanuit de kernwaarden worden ingezet. De witte kogellagers in de buitenring staan voor het Gogyo systeem; de natuurlijke cyclus der dingen zoals de seizoenen, het verloop van een relatie en de kringloop van het leven.

figuur 2
Intake


Met Egel begint met een intakegesprek, waarin we samen zoeken naar het best passende pad voor jouw situatie. Dit pad kan zowel individueel als in groepsverband worden gelopen, bijvoorbeeld samen met je partner
of gezin.
Basistraject


Een basistraject bestaat uit zes sessies van een uur. We zoomen in op jouw specifieke situatie, waarbij we jouw gedragspatronen verkennen en je gedragspalet verruimen. Hierdoor leer je jezelf beter kennen, steviger staan, veerkracht ontwikkelen, jouw grenzen voelen en deze adequaat aangeven.
Vervolg

Wil je verdiepen, verlengen, opfrissen of nog even de puntjes op de i zetten, dan kun je kiezen voor een enkele of meerdere vervolgsessies, waarin we verder inzoomen op jouw vraag. Dit kan bijvoorbeeld ook als onderhoudscoaching worden ingezet.
Thuis Met Egel

Ben je om wat voor reden dan ook niet in staat om je huis te verlaten of is de reisafstand tot Egel&Co te groot, dan bestaat de mogelijkheid om via Skype, Facetime of WhatsApp video call een coaching- of trainingssessie te volgen op je eigen locatie.
Loop het eruit Met Egel

Wandelen in een natuurlijke, groene omgeving verbetert onze stemming, concentratie en ontspanning. Ik loop dan ook regelmatig met klanten door de natuur langs de Donge bij mijn dojo in 's Gravenmoer.

Loop het eruit Met Egel is een manier van coachen, waarbij het praten vaak gemakkelijker gaat omdat je elkaar wel aankijkt, maar al lopende je blik ook op de omgeving richt. De fysieke beweging maakt dat je gedachten beter kunt ordenen en sneller bij je lijf, je gevoel en je emoties komt. Weer of geen weer, passende kleding en stevige schoenen aan en de natuur in.
de EgelTelefoon


Heb jij of heeft je kind even een luisterend oor of steuntje in de rug nodig, bel dan met de EgelTelefoon; coaching op afstand voor jong en oud.

+31 (0)6 28 71 25 79 (1,47 per minuut)

Ontstaat, nadat een traject is afgesloten, de behoefte om opnieuw even te sparren, dan kun je ook kiezen voor een telefonisch consult via de EgelTelefoon.
Egeldojo


De sessies vinden plaats in de Egeldojo in 's Gravenmoer of op locatie bij jouw organisatie.
Meer informatie

Wil je meer weten, neem dan contact met me op.
Jürgen van Gorkum

Met Egel
welkom@egelenco.nl
+31 (0)6 28 71 25 79