.Egel Weerbaarheid .

Over Met Egel
..............
Met Egel


Een egel is een bijzonder dier met verschillende kanten.
Voelt een egel zich veilig, dan liggen zijn stekels plat. Voelt hij zich bedreigd, dan beschermt hij zich door zich in drie seconden op te rollen en daarbij zijn stekels omhoog te zetten. De egel staat symbool voor onze training, begeleiding en coaching.

Met Egel onderscheidt zich door de fysieke aanpak met de Krijgskunst als basis.
We leren je dus letterlijk stevig in je schoenen staan, om van daaruit mee te bewegen, je kracht en rust te ontdekken, grenzen te voelen en deze met onder andere de elementen Aarde, Water, Wind en Vuur aan te geven. Tijdens de training gebruiken wij zeven universele elementen uit de krijgskunst. Ook het inzetten en lezen van lichaamstaal en het gebruik van de stem is een wezenlijk onderdeel van onze aanpak. Juist door deze fysieke insteek ontwikkel je tevens mentale en sociale competenties. Wij kijken naar jou als geheel, dit noemen we een holistische aanpak.

Je bouwt aan de fundamenten zelfreflectie, zelfbeheersing en zelfvertrouwen.
Vanuit deze fundering werk je aan veiligheid, assertiviteit, communicatie, eigen bewustzijn en zelfontplooiing.
De fysieke basis maakt dat het geen tijdelijk effect geeft, maar dat het in korte tijd effectief werkt, eigen wordt en voor altijd beklijft.

Dit alles met als doel een stevige fysieke en mentale basis te bouwen, waardoor je beter om kunt gaan met bijvoorbeeld emoties, weerstanden, conflicthantering, agressie, keuzes maken, grenzen voelen en aangeven en het aangaan en onderhouden van contacten en relaties.
SRDG

Met Egel voldoet aan het kwaliteitskeurmerk SRDG

SRDGJürgen van Gorkum

Ik ben in 1964 geboren in Dongen.

Ik ben gedragsspecialist, registerdocent gevaarsbeheersing en weerbaarheid RDG, docent RTGB, coach, verpleegkundige NP, gecertificeerd TTT tapper, mede eigenaar van Egel&Co en initiator van de Vrije Egels, #draagjegedrag, Zoominn, gedragsdesigners, de gedragmeneer, Vluchtelink en de EgelTelefoon.

Na het volgen van een studie commerciële economie, defensie, opleiding tot verpleegkundige, de kaderopleiding en de opleiding HBO Zorgmanagement, ben ik 18 jaar werkzaam geweest in een algemeen ziekenhuis, waar ik als verpleegkundige en manager ervaringen heb opgebouwd met onder andere psychiatrie, neurologie, chirurgie en interne geneeskunde. Hierna was ik 5 jaar zorgmanager en 3 jaar directeur bestuurder van een zorginstelling.

Vanaf 2009 ben ik me als zelfstandig ondernemer voornamelijk gaan richten op psychofysieke stabiliteit en weerbaarheid, resilience, awareness, gevaarsbeheersing, elementaire interactie, non-verbaal gedrag, groepsdynamica, het zoogdier en de Krijger in ons, leiderschap, inclusiviteit, de nieuwe gedragscode en het trainen en coachen van diverse doelgroepen vanuit Egel&Co.

Mijn interesse ligt op het vlak van psychofysieke en psychomotorische training, psychologie, pedagogiek, lichaamstaal, systemische patronen, gedrag, didactiek, elementaire en tactische militaire vaardigheden, terrorismebestrijding, jihadisme, bestrijding van mensenhandel, migratie, krijgskunsten, de emotionele gevolgen van professionele inzet door politie, defensie en beveiliging. PTSS, beschermende middelen en maatregelen voor professionals in gevaarsbeheersing, effectief leiderschap, elementaire communicatie, verandermanagement, alternatieve systemen in de maatschappij en vernieuwende bedrijfsvoering.

Naast mijn gezin en Egel&Co ben ik in mijn vrije tijd bezig met muziek, sport, motorrijden, creatief ontwerpen, schrijven en krijgskunst.Ervaringen van klanten


Kijk ook eens bij de Google Reviews.
Samen met onze zoon zijn we 5 weken geleden begonnen aan de Egel training.
Hij had veel last van nachtmerries en zat niet lekker in zijn vel. We merkten meteen na de eerste week al verandering, het werd rustiger in zijn hoofdje en hij had minder last van nachtmerries. Tijdens de training leerde hij door verschillende oefeningen stevig te staan en te voelen hoe prettig het is om stevig te staan als je zelf niet lekker in je vel zit. Ook leerde hij hoe te reageren op verschillende situaties en hoe je zelf met je emoties kunt omgaan. Wij als ouders kregen veel tips en handvatten om zelf en samen met hem thuis aan de slag te gaan. Tijdens de individuele training was er veel persoonlijke aandacht en is er echt gewerkt aan punten die voor hem belangrijk waren. Wij hebben de training als zeer persoonlijk, prettig en nuttig ervaren.

Dehlia van Herwijnen
Onze ervaringen met Egel en in het bijzonder met Jürgen van Gorkum zijn uitstekend. Jürgen heeft ons gezin, door middel van de Egel methode, voldoende handvatten gegeven om ook in “ afwijkende ” situaties op een goede en voor alle partijen acceptabele manier met bepaalde situaties om te gaan. Het beschrijven van alledaagse en zeer herkenbare voorbeelde n gaf ons direct het vertrouwen en inzicht dat wij geen uitzondering vormd en op de hedendaagse gezinsproblematiek. Vanuit dit vertrouwen heeft Jürgen ons inzichtelijk gemaakt wat we soms al onbewust deden en welk element het beste kan worden aangewend om de situatie aan te gaan. De relatie tussen de elementen en de Oosterse vechtkunst maakte de sessies levendig en hield eenieder scherp en schepte een luchtig klimaat. Wij kunnen melden dat er direct zichtbaar resultaat is geboekt en zijn ook erg tevreden met de aanpak en gaan met de opgedane kennis verder aan de slag. Een aanrader en “ eyeopener ” voor iedereen.

Inge & Ad van DongenEgelBlog


60 Beats per minute