.Egel Weerbaarheid .

Wat zijn de zeven elementen?Bij Egel gaan wij uit van de door ons ontwikkelde 2T-MethodeĀ© en het Spyglass2TĀ© model.
Onze methoden en modellen zijn gebaseerd op de zeven eeuwenoude krijgskunst-elementen Aarde, Water, Wind, Vuur, Hout, Metaal en Ether uit het Chinese Gogyo en het Japanse Godai systeem.

In tegenstelling tot het werken met de hedendaagse, vaak afgeleide vormen, putten wij uit de oorspronkelijke vertalingen van deze twee systemen. Dat maakt dat we met de EgelAcademie beginnen bij de bedoeling; de oersprong. Daarbij vertalen we de e
lementen naar competenties als stevig staan, kracht, rust, lichaamstaal, stemgebruik, lichaamstaal gebruiken en lezen, meebewegen, loslaten, controle houden, intuitie en je grenzen voelen en aangeven.
Dit
is een psychofysieke methode.
Met andere woorden: wij trainen het lijf, waardoor tevens mentale en sociale competenties worden ontwikkeld.

Je bouwt aan de fundamenten zelfreflectie, zelfbeheersing en zelfvertrouwen. Vanuit deze basis werk je aan veiligheid, assertiviteit, communicatie, eigen bewustzijn en zelfontplooiing.
Dit alles met als doel een stevige basis te bouwen, waardoor je beter om kunt gaan met bijvoorbeeld conflicthantering, zelfverdediging, openstaan voor anderen en het aangaan en onderhouden van contacten en relaties.

Jij werkt, samen met Egel, aan deze fundering. Wie je ook bent, met wat voor vraag je ook komt; samen zorgen we ervoor dat jij steviger in je schoenen gaat staan.

Tijdens de trainingen leer je als Krijger de elementen te gebruiken in het contact met anderen.
Het bewust inzetten en het zoeken naar de juiste balans, helpt je om steviger in je schoenen te staan en meer grip te krijgen op je leven. Je interactie met anderen zal hierdoor veranderen.


We geven geen standaard training, maar zoomen individueel in en passen het programma aan op wat jij nodig hebt. Daarnaast bestaat de mogelijkheid om trajecten op het gebied van zelfverdediging, anti-pest programma, training voor leidinggevenden en managers, handvatten voor ouders, omgaan met en voorkomen van een burnout etc. te volgen. Kijk voor ons totale aanbod bij Trainingsaanbod.